Hakeminen

Asuntoa haetaan täyttämällä asuntohakemus nettisivuillamme.

Kuka voi hakea?

Opiskelijat, jotka opiskelevat Vaasassa peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa (yliopistossa, ammattikorkeakoulussa, lukiossa ja ammattiopistossa).

Myös harjoitteluun tulevat ja kesätyöntekijät voivat hakea VOASin asuntoja.

Milloin voin hakea asuntoa?

Asuntoa voi hakea ympäri vuoden. Hakemuksen voit jättää heti, kun opiskelupaikka on varmistunut. Hakemuslomake kannattaa täyttää noin kaksi (2) kuukautta ennen asunnon tarvetta. Tutustu kohteisiin nettisivuillamme ja täytä asuntohakemus huolellisesti.

Kaikille asuntoa hakeville aloittaville opiskelijoille pyritään löytämään asunto mahdollisimman pian. Hakijoiden toiveet otetaan huomioon, mutta kaikkia asuntotyyppejä ei aina ole tarjolla.

Hakemus on voimassa kolme (3) kuukautta ja sen voi uusia aina kolmeksi kuukaudeksi kerrallaan. Voimassa olevia hakemuksia voi olla ainoastaan yksi. Ethän siis laita uutta hakemusta, jos sinulla on edellinen hakemus vielä voimassa.
Ole yhteydessä asuntotoimistoon, jos haluat muokata hakemustasi tai päivittää tietojasi.

Elo- ja syyskuun asunnot

Elo- ja syyskuun aikana uudet aloittavat opiskelijat ovat etusijalla asuntojonossa. Suosittelemme siksi jatkavaa opiskelijaa hakemaan asuntoa viimeistään heinäkuusta alkaen. Kesän aikana hakemusjonot voivat ruuhkautua.

Asuntotarjouksesta

Asuntotarjous lähetetään hakijalle sähköpostin välityksellä. Joskus tarjous saattaa päätyä roskapostikansioon sähköpostin asetuksista ja suodatuksista riippuen. Tarjous hyväksytään maksamalla vakuusmaksu tarjousviestistä löytyvän maksuohjeen mukaisesti.

Ilmoita asuntotoimistoon, mikäli et halua ottaa tarjottua asuntoa vastaan, mutta jäät odottamaan jotain muuta vaihtoehtoa. Kaikille hakijoille pyritään lähettämään vähintään yksi tarjous. Mikäli vapaata asuntoa ei heti haettaessa löydy, jää hakemus jonotuslistalle odottamaan asuntojen vapautumista.

Jonosijoitukseen vaikuttavat:

  • asunnon jonotusaika
  • nykyisen asunnon etäisyys opiskelupaikasta
  • kaksioihin ja kolmioihin ovat etusijalla lapsiperheet
  • tulo- ja varallisuusvertailua noudatetaan siten, että etusijalla ovat pienituloiset hakijat

Asunnon vaihto

Kesän ja syksyn ruuhka-aikojen jälkeen ensiasunnon saaneet voivat hakea VOASilta vapautuvia asuntoja ja vähitellen jokaiselle löytyy toiveiden mukainen koti opiskeluajaksi.

Asunnon vaihtoa voi hakea täyttämällä uuden asuntohakemuksen. Uuden asunnon asuntotarjous hyväksytään maksamalla uusi vakuus. Vakuusmaksu on huoneistokohtainen ja vanhan asunnon vakuus palautetaan asukkaalle asunnon vaihdon ja huoneistotarkastuksen jälkeen.
VOAS:n sisäisessä vaihdossa ei tarvitse maksa päällekkäistä vuokraa, mikäli pystyy vaihtamaan asuntoa ns. ”lennossa” eli käytännössä muutto tapahtuu päivässä.

Asunnon vaihtomaksu 50 € peritään ensimmäisen vuokran yhteydessä, mikäli kyseessä on vaihto samantyyppisestä asunnosta toiseen (esim. yksiöstä yksiöön).