Ulosmuuttajan ohjeet

Loppusiivous

Ennen muuttoa vuokralaisen tulee suorittaa asunnon loppusiivous. Siivouksen voi hoitaa joko kokonaan itse, tai tilata osittaisen muuttosiivouspalvelun yhteistyökumppaniltamme hintaan 70 euroa. Saat noin kuukautta ennen sopimuksen päättymistä sähköpostiisi linkin, jonka kautta pääset varaamaan siivouksen. Palvelun hinta vähennetään vuokravakuudestasi tai vaihtoehtoisesti laskutetaan sinulta myöhemmin.

Ammattilaisen tekemä osittainen muuttosiivous sisältää seuraavat toimenpiteet:

  • Keittiön kaikkien tasojen pyyhintä
  • Keittiön kaapistojen ovien pyyhintä ulkopuolelta
  • WC-istuimen, käsienpesualtaan ja peilikaapin pesu
  • Lattioiden imurointi ja pesu joka huoneessa

Mikäli haluat tehdä siivouksen kokonaan itse, alta löydät tarkistuslistan avuksi. Mikäli loppusiivous on jäänyt puutteelliseksi, laskutetaan siivouksesta alta löytyvän hinnaston mukaisesti.

HUOM! Asuntoon ei saa jättää omia tavaroita poismuuton jälkeen. Mikäli edellinen asukas on jättänyt asuntoon tavaroita (esimerkiksi verhot tai lamppu), joiden poistoa et ole tilannut VOASilta, on vastuu tavaroista siirtynyt sinulle ja sinun tulee huolehtia, että asunto jää täysin tyhjäksi muuttaessasi ulos. Poikkeuksena tähän ovat kalustetut asunnot, joihin VOASin tarjoamat kalusteet ja lamput tulee jättää.

Alla oleva tarkistuslista auttaa arkisiivouksessa ja viimeistään tietysti muuttosiivouksessa.

Ulosmuuttotarkistus

Mikäli tilaat loppusiivouksen ammattilaiselta, he tekevät ulosmuuttotarkistuksen puolestasi. Jos taas teet loppusiivouksen itse, sinun tulee täyttää sähköinen ulosmuuttotarkistuslomake, joka toimitetaan sähköpostiisi ennen muuttoa. Lomakkeelle tulee liittää kuvat siivotusta asunnosta.

Jos et palauta ulosmuuttolomaketta, joudumme lähettämään asuntoosi tarkastajan, mikä hidastaa vakuusmaksun palautusprosessia.

Avainpalautus

Avaimen voit palauttaa joko suoraan toimistollemme aukioloaikojemme puitteissa tai avainten palautuslaatikkoon, joka löytyy Raastuvankatu 11:n sisäpihalta (katso kuva). Palautuslaatikko on avoinna kellon ympäri. Avaimia ei saa jättää tyhjään asuntoon.

HUOM! Kadonneesta avaimesta veloitettava korvaus muuttuu 1.6.2024 alkaen 60€ -> 100€!