Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee VOAS – Vaasan opiskelija-asuntosäätiön palvelua https://voas.fi/. Sivusto on julkaistu 29.2.2024. Saavutettavuusseloste on laadittu 11.3.2024.

Palvelun saavutettavuuden on arvioinut verkkosivuston toimittaja.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Vaasan opiskelijasäätiön verkkopalvelu ei kaikilta osin täytä Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.2 AA-tason kriteerejä. Osa huomioista on tehty kolmannen osapuolen kehittämissä lisäosissa. Kehitämme vielä palvelua.

Ei-saavutettava sisältö

1. Havaittava

Asuntojen kuvilta puuttuu vaihtoehtoiset tekstit. Osalla sivuista otsikkotasot eivät noudata hierarkiaa. Evästeasetustaulukolta puuttuu otsikkomerkinnät. Osassa testikohteita on määritelty fontin koko CSS:llä, jonka yhteydessä on käytetty absoluuttista yksikkö arvoa tärkeä lipun kanssa. Tämä voi vaikuttaa tekstin koon suurentamiseen joitakin selaimia käytettäessä.

Saavutettavuusvaatimukset, jotka eivät täyty

  • 1.1.1 Muu kuin teksti sisältö (A)
  • 1.3.1 Informaatio ja suhteet (A)
  • 1.4.4 Tekstin koon muuttaminen (AA)

2. Hallittava

Asuntokuvilla ei ole selviä vaihtoehtoisia tekstejä. PDF-lomakkeet eivät ole näppäimistöllä ja ruudunlukijalla selattavissa. Evästeasetuksia ei täysin pysty selaamaan näppäimistöllä.

.

Saavutettavuusvaatimukset, jotka eivät täyty

  • 2.1.1 Näppäimistö (A)
  • 2.4.4 Linkin merkitys (kontekstissa) (A)

3. Ymmärrettävä

Saavutettavuusvaatimukset, jotka eivät täyty

4. Toimintavarma

Asuntokuvien kuvakkeita puuttuu saavutettavat nimet.

Saavutettavuusvaatimukset, jotka eivät täyty

  • 4.1.2 Nimi, rooli ja arvo (A)

Saavutettavuuspalautteet

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro siitä meille alla olevalla lomakkeella ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Ota yhteyttä sähköpostilla:

miia.salo@voas.fi

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon Avautuu uuteen ikkunaan. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

VALVONTAVIRANOMAISEN YHTEYSTIEDOT

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

www.saavutettavuusvaatimukset.fi

saavutettavuus(at)avi.fi

puhelinnumero vaihde 0295 016 000