Sisäänmuutto

Muuttopäivä

Lain mukaan virallinen muuttopäivä on aina kuukauden ensimmäinen arkipäivä. Tämä koskee sekä sisään- että ulosmuuttoja ja tarkoittaa käytännössä sitä, että sisään- ja poismuutto voivat tapahtua samana päivänä ja samaan aikaan.

Avainten nouto

Asunnon avain on noudettavissa asuntotoimistolta henkilöllisyystodistusta vastaan aikaisintaan sopimuskuukauden ensimmäisenä arkipäivänä. Avaimia ei voi noutaa viikonloppuisin tai pyhäpäivinä. Voit myös valtuuttaa toisen henkilön hakemaan avaimet puolestasi. Tätä varten tarvitsemme kirjallisen valtuutuksen, josta käy ilmi avainten hakijan koko nimi ja syntymäaika. Sähköpostiviesti asukkaan omasta sähköpostiosoitteesta käy tähän tarkoitukseen hyvin.

Sopimuksen allekirjoittaminen

Vuokrasopimus tulee aina olla allekirjoitettuna ennen avainten luovuttamista. Sopimuksen voit allekirjoittaa joko sähköisesti tai paikan päällä toimistollamme. Toimistolla allekirjoittamiseen tarvitset mukaan henkilöllisyystodistuksen. Sopimuksesta jää aina kopio vuokralaiselle ja VOASille. Sähköisessä allekirjoittamisessa nämä toimitetaan vuokralaisen sähköpostiin.

Asunnon tarkastus

Tarkasta uuden asuntosi kunto heti muutettuasi. Linkin sisäänmuuttotarkistukseen saat sähköpostitse vuokrasuhteesi alkaessa. Samainen lomake löytyy tarvittaessa myös kotisivuiltamme. Merkitse tarkistuslomakkeeseen havaitsemasi viat ja puutteet. Näin varmistat, ettet itse joudu vastuuseen mahdollisista edellisen asukkaan aiheuttamista vaurioista. 

Muuttosiivous on ulos muuttavan asukkaan vastuulla. Jos siivous on jätetty tekemättä tai asunnossa on muita vakavia puutteita, ota heti yhteys asuntotoimistoon. Pieneen pintojen ja lattioiden pyyhkimiseen kannattaa kuitenkin aina varautua.

HUOM! Tavaroiden jättäminen tyhjään asuntoon on kiellettyä. Mikäli edellinen asukas on jättänyt uuteen asuntoosi tavaraa, kuten verhot tai lampun, tulee näistä ilmoittaa sisäänmuuttotarkastuksella. Voimme joko noutaa tavarat pois, voit itse kierrättää ne eteenpäin tai voit ottaa ne omaan käyttöösi. Tällöin sinun on kuitenkin otettava tavarat itse mukaan, kun muutat asunnosta pois. Poikkeuksena ovat kalustetut huoneet, joiden varustukseen kuuluvat katto- ja pöytälamppu.

Kun muutat soluasuntoon, siellä todennäköisesti asuu jo uusi asuintoverisi ja asunto on hänen kotinsa. Muistathan siis esittäytyä kämppiksellesi! Yhteisissä tiloissa on luonnollisesti elämisen jälkiä ja kaapeissa on tavaroita. Sopikaa yhdessä käytännön asioista, kuten siivouksesta ja tavaroiden lainaamisesta, jotta yhteisasuminen sujuisi mahdollisimman hyvin.

Vuokran maksaminen

Vuokra maksetaan viimeistään kuukauden 6. päivä. Vuokran voi maksaa ainoastaan pankkisiirtona, maksutiedot löytyvät vuokrakuitistasi. Muista käyttää henkilökohtaista viitenumeroasi, niin maksusi rekisteröityy oikein. Vuokranmaksukuitit ovat henkilökohtaisia.

Vuokranmaksun tilinumero: Nordea FI52 2052 3800 0086 48

Maksamaton vuokra siirtyy kuukauden lopulla perintätoimisto OK-perinnän hoidettavaksi. Perintätoimisto hoitaa tästä eteenpäin vuokravelan laskuttamisen korkoineen.

Muuta muistettavaa

  • Internet-yhteys on asukkaan käytössä heti sisäänmuutosta lähtien. Nettiyhteyteen pääset käsiksi ethernet-kaapelilla (RJ45 -kaapeli), jonka voit yhdistää reitittimeen tai suoraan tietokoneeseesi. Taloissa ei ole julkista WiFi-yhteyttä. Palvelun tarjoaa Elisa Oyj.
  • Muuttoilmoitus DVV:lle ja Postille
  • Asukkaiden on itse laitettava nimet oviin ja postilaatikoihin. Nimikirjaimia tai tarralapun saa asuntotoimistosta. Saat toimistolta myös halutessasi ulko-oveen tarran ”ei mainoksia”.
  • Muistathan hankkia asuntoosi koti­vakuutuksen valitsemastasi vakuutus­yhtiöstä. VOAS ei vaadi kotivakuutusta, mutta suosittelemme sitä kaikille asukkaille.
  • Pelastuslaki edellyttää, että kaikissa asunnoissa on oltava toimiva palovaroitin. Palovaroittimen hankintavelvollisuus on asukkaalla.
  • Sisustaessa asuntoa on toivottavaa, että naulat iskettäisiin katonrajassa olevaan listaan. Niistä voi esimerkiksi kalastussiiman avulla ripustaa tauluja tai halutessasi voit käyttää myös erillisiä taulutarroja (esim. Command). Julisteet ja pienemmät kuvat kannattaa myös kiinnittää sinitarralla. Emme suosittele palapeilejä, sillä suoraan seiniin kiinnitettyinä niistä jää pahat jäljet paloja poistettaessa.