Asukastoiminta

Hyppää mukaan VOASin asukastoimintaan – pääset vaikuttamaan asumisasioihin!

Asukastoimintaan pääsevät mukaan kaikki Vaasan opiskelija-asuntosäätiön asukkaat. Toiminnan kautta pääset tutustumaan naapurustoosi ja naapureihisi paremmin sekä vaikuttamaan oman kotitalosi ja asuinalueesi viihtyvyyteen.

Tule mukaan asukastoimintaan!

Toivotamme sinut tervetulleeksi tapahtumiin ja retkille, joita asukastoimikunnat järjestävät aktiivisesti. Kuulemme mielellämme ideoitasi asuinolojen parantamisesta, olipa kyse saunavuorojen jakamisesta tai pyöräkellarien siivoamisesta. Ja toki otamme vastaan innolla myös tapahtumaideoita! Ideoiden ei tarvitse olla mullistavia, vaan tavoitteena on tutustua naapureihin ja naapuruston toimintaan sekä siinä samalla parantaa asumisen laatua.

Asukastoimikuntia on kolme: Keskusta (+ Suvilahti ja Melaniemi), Olympia ja Palosaari.

Kevään aikana järjestämme kaikkien asukkaiden yhteisen pizza- ja tutustumisillan, jossa pääset tutustumaan VOAS:n asukastoimintaan ja -toimijoihin. Myöhemmin syksyllä pidetään myös asukaskokous, jossa äänivaltaisia ovat kaikki VOAS:n asukkaat ja jossa valitaan uudet asukastoimikunnat seuraavalle vuodelle.

Asukastoimikunnat järjestävät myös aktiivisesti toimintaa ympäri vuoden. Keväällä järjestetään peli-iltoja ja joulun lähestyessä luvassa on myös pikkujouluja.

Toivotamme sinut tervetulleeksi asumaan VOASille ja mukaan asukastoimintaan!

Ota yhteyttä yhteistoimivaltuuskunnan puheenjohtajaan osoitteessa: yva.pj(at)voas.fi ja hyppää mukaan!

Asukastoimikunta valvoo asuinaluettasi

Asukastoiminnan pääpiirteet on kirjattu lakiin yhteishallinnosta vuokratalossa, mutta käytännössä toiminta on meillä vapaamuotoisempaa. Asukastoimikunnista valitaan edustajat yhteistyövaltuuskuntaan (YVA), jonka tehtävänä on järjestää asukastoimintaa ja -vaikuttamista kaikille VOASin asukkaille. Näin asukkaat pääsevät vaikuttamaan asumiseen mahdollisimman matalalla kynnyksellä. Yksityisillä vuokramarkkinoilla asukkailla on harvoin tällaisia vaikutusmahdollisuuksia!

Yhteistyövaltuuskunnalla on sanavaltaa

Asukastoimikuntien kautta sinulla on mahdollisuus osallistua suoraan VOASin päätöksentekoon, sillä yhteistyövaltuuskunta (YVA) kokoaa yhteen asukastoimikuntien edustajat.

YVA päättää jokaiselle asukastoimikunnalle vuosittaisen budjetin, joten mahdollisuuksia toiminnan kehittämiseen ja ylläpitämiseen on joka vuosi runsaasti. Asukastoimikunnat voivat päättää ja antaa lausuntonsa talokohtaisista järjestyssäännöistä, autopaikoista ja vaikka yhteisten tilojen käytöstä, kuten saunavuoroista. Ne voivat myös toimia sovittelijana riitatilanteissa, järjestää talkoita ja tapahtumia asukkaille. Mahdollisuuksia on miljoonia!

YVAn jäsenistä valitaan asukkaiden edustajat ja heidän varahenkilönsä VOASin hallitukseen. YVA antaa lausuntonsa säätiön tilinpäätöksestä, toimintakertomuksesta, suunnitelmista ja budjetista.