Irtisanominen

Kun olet muuttamassa pois asunnostasi, huomioi seuraava: Vuokralaisena sinulla on oikeus yhden kalenterikuukauden irtisanomisaikaan. Vuokrasopimuksen irtisanomiskäytännössä noudatetaan AHVL:n säännöksiä. Irtisanomisaika lasketaan sen kuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanoutumislomake on toimitettu asuntotoimistolle. Esimerkiksi kun irtisanot asuntosi minä tahansa päivänä helmikuun aikana, vuokrasopimuksesi päättyy 31.3.

Asunnon irtisanominen

Irtisanoutuminen tulee tehdä aina virallisena ja kirjallisena ilmoituksena. Puhelinsoitto tai muu epävirallinen ilmoitus, kuten sähköposti, eivät ole riittäviä asunnon irtisanomiseksi. Irtisanomisen voi hoitaa seuraavilla tavoilla:

Irtisano vuokrasopimus sähköisesti (vaatii pankkitunnistautumisen)

tai

Lataa PDF-lomake alta ja palauta se asuntotoimistoon sähköpostitse tai paperille tulostettuna.

Vahvistamme vastaanotetun irtisanomisen sähköpostitse. Onnistuneesta sähköisestä irtisanomisesta tulee myös automaattinen vahvistusviesti.

Asuntonäyttö tai -kuvat

Usein uudet asukasehdokkaat toivovat näkevänsä asunnon ennen vuokrauspäätöksen tekemistään. VOASilla on oikeus asunnon näytön järjestämiseen, mikäli et anna lupaa yhteystietojesi luovuttamiseen tulevalle mahdolliselle vuokralaiselle.

Monesti kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, eli kätevintä onkin asuntokuvien lähettäminen esimerkiksi suoraan asuntotoimistolle. Tällä järjestelyllä voittavat kaikki; sinä säästät aikaa ja uusi vuokralainen saa kokonaiskuvan tulevasta kodistaan.

Tutustu ulosmuuttajan ohjeisiin täältä.