Vaihto-opiskelijat

Oletko lähdössä vaihtoon?

Voit pitää VOAS-asuntosi vaihto-opiskelun ajan, mutta vuokranalennuksia emme voi tälle ajalle tarjota. Vaihtoehtoisesti voit jälleenvuokrata asuntosi vaihdon ajaksi tai irtisanoa vuokrasopimuksesi. Löydät pohjan jälleenvuokrasopimukselle sivun alaosasta.

Tärkeää huomioitavaa, jos päätät jälleenvuokrata asuntosi:

  • Asunnon jälleenvuokraus edellyttää VOASin lupaa.
  • Päävuokralaisena sinulla on täysi vastuu vuokranmaksusta sekä korvausvelvollisuus jälleenvuokralaisen aiheuttamasta mahdollisesta vahingosta asunnolle kaikissa tapauksissa.
  • Asunnosta saa periä maksimissaan sen vuokran, mitä itse maksat VOASille. Voiton tekeminen jälleenvuokrauksella ei ole sallittua.
  • Mikäli vuokraat asunnon kalustettuna, voit halutessasi kuitenkin periä pientä kalustemaksua korvaukseksi omistamiesi tavaroiden käytöstä.

Jos solmit vuokrasopimuksen jonkun toisen kanssa, se on hyväksytettävä asuntotoimistossa ennen sen voimaan astumista. Tästä on hyvä huomauttaa sopimuksen laatimisen yhteydessä. Emme hyväksy vuokrasopimuksia henkilöiden kanssa, jotka ovat aikaisemmin aiheuttaneet ongelmia VOASin asukkaina tai jos meillä on hyvä syy epäillä, ettei henkilö ole vastuuntuntoinen. Sinunkin on hyvä varmistua henkilön taustasta etukäteen, ettei tule ikäviä yllätyksiä, kun itse palaat takaisin Vaasaan vaihtosi jälkeen.

Tutorina vaihto-opiskelijalle?

Tutorina olet tärkeä kontakti vaihto-opiskelijalle, kun hän saapuu Suomeen. Tutorina voit hakea vaihtarin asunnon avaimen VOASin toimistolta, mikäli opiskelija on pyytänyt sinua noutamaan sen ennen saapumistaan. Huomiothan, että luovutamme avaimen vain, mikäli opiskelijan vuokrasopimus on allekirjoitettu ja hän on ilmoittanut meille, kuka hakee avaimen. Otathan henkilöllisyystodistuksen mukaan avaimia noutaessasi.

Vinkkejä asumiseen liittyen:

  • Vaihto-opiskelijat asuvat yleensä kalustetuissa soluhuoneissa – kalusteiden sisältyminen ilmenee vaihtarin sähköpostiin toimitetusta asuntotarjouksesta.
  • Muistakaa tarkistakaa huoneiston kunto sisäänmuuton yhteydessä. Uuden asukkaan tulee täyttää sähköinen sisäänmuuttotarkastus, joka toimitetaan hänen sähköpostiinsa vuokrasuhteen alussa.
  • Tarkistakaa, missä pesutupa ja sauna sijaitsevat.
  • Suomen jätelajittelu on hyvä mainita, infokansiosta löytyy lajitteluohjeet englanniksi.