Olympiakortteli – suurin yksittäinen kohde

Olympiakorttelin 800 asukaspaikkaa muodostavat merkittävän opiskelijakeskittymän Vöyrinkaupungin laidalle. Olympiakortteli ja Ahvenranta ovatkin VOASin suurimmat yksittäiset kohteet. Olympiakorttelista järjestettiin arkkitehtikilpailu, johon osallistui toimistoja ympäri pohjoismaita.

Kilpailun voitti helsinkiläis-vaasalaisen toimiston Slotte&Schutzin ehdotus. Ehdotuksen realistisuus ja toteutuskelpoisuus järkevissä taloudellisissa raameissa sai raadilta kiitosta.

”Ehdotus muodostaa hyvät ja vaihtelevat asumisolosuhteet ja kunnioittaa Vaasan kaupunkikuvaa”, raati kommentoi.

Olympiakorttelin ensimmäinen talo nousi harjakorkeuteen vuonna 1993, ja kaiken kaikkiaan valmistumiseen kului kolme vuotta. Kohde edusti uutta rakentamistyyliä ja asumiskulttuuria, jossa ajatuksena oli ihmisten kohtaaminen. Myös VOASin toimisto muutti kortteliin – palvellakseen siellä missä opiskelijat ovat.Olympiakorttelin suunnittelun teemana oli, että ihmiset kohtaisivat esimerkiksi korttelipihalla, ulkoterassilla, pesutuvassa ja saunatiloissa. Risteilylaivatyylisen aulatilan toivottiin muodostuvan opiskelijoiden kohtaamispaikaksi.

Olympiakortteli oli juuri sitä, mitä opiskelijat kaipasivat. Uutena ja keskustan läheisyydessä sijaitsevana siitä tuli heti suosittu kohde.