Villitys

Villitys edusti aikansa tyypillistä opiskelija-asumista – mutta modernein mukavuuksin. Asuntolamainen Villitys tarjosi opiskelijalle jaetun, kalustetun huoneen ja tilavat, hyvin varustellut yhteistilat. Villitys paransi vaasalaisten opiskelijoiden asumisen tasoa aikanaan merkittävästi.

Villityksen asuinhuoneisto.

VOASin isännöitsijänä vuosina 1974–1984 toiminut Hjördis Nyström huolehti Villityksestä kuin omastaan. Kun Hjördis palasi töistä kotiin, hän kulki Villityksen kautta ja tarkasti, että paikat olivat kunnossa. Jos huomautettavaa löytyi, asia korjattiin. Hjördiksen sitoutuneisuus paransi koko yhteisön turvallisuuden tunnetta.

Hjördis Nyströmin läksiäiset 1984. Voasin pitkäaikainen toimitusjohtaja Antti Koski, Hjördis Nyström,<br> ravintolapäällikkö Antti Hyttilä ja Aarne Linnolahti, joka toimi VOASin kiinteistöpäällikkönä 1982–2011.

Villityksen rakentamisesta vastannut rakennusliike K.E. Nyman vastasi myös rakennuksen nimestä: Villitys kuvasi aikansa vasemmistoradikaalia opiskelijakulttuuria

Villitys on toiminut myös kesähotellina. Taloon tehtiin vuosituhannen alussa perusparannus, jolloin suurin osa asunnoista muutettiin yksiöiksi omalla keittiöllä. Villityksestä löytyy edelleen soluasuntoja, mutta nykyisin jokaisella asukkaalla on oma huone.