Elavtal

Elavtal för studerande enkelt från Vasa Elektriska

Hej, du som studerar! Ska du flytta och behöver ett elavtal?  Visste du att det är enkelt att teckna elavtal och det kan göras online på bara några minuter.

Vasa Elektriska erbjuder ett tidsbestämt Studentel 12 mån.-avtal, där grundavgiften är
–50 %. I ett tidsbestämt avtal är elpriset det samma under hela avtalstiden – elens prisvariationer påverkar inte alltså dig. Vårt Studentel-avtal är dessutom koldioxidneutralt, vilket är ett bättre val för miljön.

Elräkningen består alltid av två delar: elenergi och elöverföring.

  • Elenergi är en avgift baserad på den förbrukade mängden el och kan konkurrensutsättas mellan olika elbolag.
  • Elöverföringsavgiften är en avgift som betalas till elnätsbolaget för överföringen av elenergi. Elöverföring kan inte konkurrensutsättas, utan det lokala elnätsföretaget ansvarar alltid för det. I Vasa har vi Vasa Elnät som elöverföringsbolag.

Om du beställer både elenergi och elöverföring från samma företag får du båda kostnaderna på en elräkning. Om du däremot beställer elenergi och överföring från olika bolag kommer du att få två olika räkningar – en från ditt elbolag och en från det lokala elnätsbolaget. Elrelaterade frågor kan kännas komplicerade till en början, men ingen fara. Vi har samlat allt du behöver veta om el på en sida. Du kan bekanta dig med sidan HÄR.